معرفی حراست

بسم الله الرحمن الرحیم 
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند: نعمتان مجهولتان، الصحه والامان
دو نعمت هست که انسان ارزش آنها را درست نشناخته است یکی سلامتی و دیگری امنیت.
 

حراست در لغت به معنی پاسداری و مراقبت کردن می باشد و از لحاظ اداری نهادی است که در قلب تشکیلات یک سازمان قرار داشته و وظیفه خطیر و سنگین مراقبت و سلامت اجزای ریز و درشت آن تشکیلات را در برابر انواع و اقسام انحراف های موجود برعهده دارد.

امام علی ( ع ) در زمان انتصاب مالک اشتر به فرمانداری مصر در قسمتی از نامه خود به مالک ، وی را به قرار دادن افرادی مطمئن جهت اطلاع از وضعیت حیطه فرمانداری امر و می فرمایند : « ... وابعث العیون من اهل الصدق و الوفاء ... » تا کسانیکه در صداقت و وفاداری مورد اطمینان هستند به عنوان مشاوری امین ، وی را در حکومت یاری نمایند .

 

حفاظت از سلامت جامعه فناوران در راستای حفظ اصول و ارزش‎های نظام مقدس جمهوری اسلامی به عهده حراست می‎باشد چرا که هر سازمانی جهت نیل به اهداف خود به سلامت درونی نیاز دارد از آنجا که سلامت هر سازمان و افراد آن همواره در معرض آلودگی‎ها و تهدیدهای درونی و نفوذی است برای حفظ سلامت و پیشگیری از آلودگی ها نیازمند سیستمی هستیم که با دقت زیاد از نفوذ آفت ها جلوگیری کند و با تشخیص و شناخت آفت های درونی زمینه های علاج به موقع و سلامت سازمان را فراهم سازد. بنابر این حضور حراست در عرصه های مختلف همواره در جهت دستیابی به دو هدف عمده، یکی حفظ و ارتقاء توان حفاظتی و امنیتی به منظور پیش برد اهداف و دوم انجام اقدام های موثر جهت حفاظت همه جانبه منابع انسانی و مالی می باشد. حراست به عنوان چشم بیدار در سازمان، با توجه به اشراف اطلاعاتی که به مجموعه دارد می تواند مشاور خوبی برای مدیران محسوب شود. البته بسیار روشن است که مسئولین حراست زمانی می توانند در این خصوص موفق باشند که از علم، تخصص، درایت و روشن بینی خوبی برخوردار باشند. در همین راستا وظیفه نیروی انسانی رسیدن به اهداف سازمان ولی وظیفه حراست حفظ سلامت نیروی انسانی است. حراست پارک علم و فناوری در راستای نقش و جایگاه خویش و با عنایت به مخاطبین خود که از نخبگان جامعه می باشند قطعاً راهی جز پرداختن جدی به حرکتی علمی، پویا و به دور از ساختارهای خشک ندارد و بر همین اساس و به طور جدی سعی دارد با ایجاد محیطی امن و آرام و بستری مناسب برای طرح دیدگاهها و نظرات نخبگان که در نهایت آن توسعه میهن اسلامی متصور است در این راستا قدم نهاده و شیوه های جدید در این زمینه را بیازماید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNN