بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان اردبیل ۱۴۰۱ با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و فرماندار اردبیل و مدیران دستگاههای اجرایی و روسای دانشگاه¬های استان افتتاح شد. این نمایشگاه کار خود را با حضور مراکز فناوری و دانشگاهی، شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و دستگاههای اجرایی استان، با سخنرانی دکتر عباس پور رئیس پارک علم و فناوری استان و دکتر چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی و جانشین ستاد برگزاری هفته پژوهش و فناوری استان اردبیل آغاز کرد.
دکتر عباس پور رئیس پارک علم و فناوری اردبیل با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه در ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناوری واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان گفت: این نمایشگاه با همت پارک علم و فناوری استان در چهار بخش متشکل از شرکت های دانش بنیان، واحدهای فناور، مراکز دانشگاهی و پژوهشی و دستگاههای اجرایی در حال برگزاری می¬باشد. رئیس پارک علم و فناوری اردبیل اضافه کرد: در این نمایشگاه بیش از 36 غرفه طراحی شده که در آنها بیش از ۱۰۰ واحد فناور و شرکت دانش بنیان مستقر می باشند. در غرفه مربوط به پارک علم و فناوری استان، بیش از ۴۰ واحد فناور و شرکت دانش بنیان حضور دارند که این شرکت ها و واحدهای در کنار مجموعه پارک، نقش بسزایی در گفتمان اقتصادی استان ایفا می کنند.
وی در ادامه به برپایی این نمایشگاه که نقطه عطفی برای نمایش توان و ظرفیت پژوهشگران و فناوران در دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری می باشد پرداخت و افزود: بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان فرصت مغتنمی است تا جوانان نخبه و مستعد و صاحبان ایده، دستاوردهای پژوهشی و فناوری خود را به جامعه مخاطب عرضه کنند و با درنظر گرفتن روند تقاضای بازار فعالیتها و نوآوری های آتی خود را هدایت کنند. همچنین این نمایشگاه فرصتی طلایی برای همه سرمایهگذاران و بخش صنعت کشور است تا بتوانند نیازهای فناورانه خود را با واحدهای فناور به اشتراک بگذارند. دکتر عباس پور در راستای حل مشکلات و برطرف نمودن موانع پیش روی واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: در هفته گذشته تیمی از صندوق پژوهش و نوآوری کشور در محل پارک علم و فناوری حضور بهم رساندند و با جلسات مختلفی که با شرکت های دانش بنیان داشتند مبلغ 300 میلیارد ریال تسهیلات را به صورت قطعی برای شرکت های دانش بنیان استان و پارک تصویب کردند که همکاران محترم صندوق پژوهش و فناوری استان در حال آماده سازی قراردادهای ارائه تسهیلات هستند.
وی در ادامه با اشاره به حمایت های قانونی پارک از واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان اشاره و اظهار نمود: تسهیلات با مبلغ بسیار خوبی از محل بند الف تبصره 16 قانون بودجه سال 1401 در قالب اعتبارات ملی و استانی درنظر گرفته شده که انشاءالله در قالب تسهیلات ارزان قیمت در اختیار واحدهای فناور قرار خواهد گرفت. رئیس پارک به تامین فضای مناسب و بستر فعالیت های واحدهای فناور که دغدغه اصلی مجموعه زیست بوم فناوری استان می باشد اشاره و ادامه داد: درارتباط با توسعه فضای کار واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری خوشبختانه توانست هفته گذشته مجوز ماده 23 به منظور تامین فضای پژوهش و فناوری در سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب نهایی برساند که انشاءالله تامین مالی این پروژه از طریق سازمان برنامه بودجه کشور انجام خواهد شد و تصویب این ماده موجب گسترش 5000 متر مربع فضای کاری برای فعالیت های فناوران و شرکت های دانش بنیان خواهد شد.
دکتر چمنی جانشین ستاد برگزاری هفته پژوهش و فناوری استان نیز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه به برنامه های هفته پژوهش و فناوری اشاره و گفت: هفته پژوهش و فناوری همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل نیز برگزار خواهد شد. وی تصریح کرد: اهم برنامه ها در هفته پژوهش عبارتند از: مراسم زنگ پژوهش با حضور مسئولان استانی و خیران مدرسه ساز، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار و رونمایی از دستاوردهای جدید با رویکرد کارآفرینی و مهارت آموزی، برگزاری جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان، برگزاری جشنواره دانش آموزی و تجلیل از دانش آموزان پژوهشگر و فناور، برگزاری نشستهای تخصصی و سمینارهای علمی پژوهشی، برگزاری سمینارهای شناسایی نیازهای پژوهشی و فناوری استان، دیدار با نخبگان و پیشکسوتان علمی، مخترعان و فناوران استان، برگزاری تورهای پژوهشی برای بازدید از مراکز دانشگاهی تولیدی معدنی و پژوهشی استان،تقویت ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاهها، تقویت و حمایت از تولیدکنندگان داخلی، از جمله مهمترین برنامههای این هفته می باشد.
وی اظهار کرد:نمایشگاههای توانمندیهای پژوهشی و فناوری، باعث ایجاد نشاط و پویایی در جامعه شده و خود باوری را در جامعه به ارمغان می اورد دکتر چمنی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: هفته پژوهش و فناوری دروازه ورود به توسعه توانمندی های اکوسیستم فناوری استان می باشد که همت تمامی دستگاههای اجرایی را می طلبد تا اقتصاد استان بتواند توسعه همه جانبه را طی نماید. وی به قرار گیری دانشگاه محقق بر اساس آخرین رتبه بندی isc در رتبه ۱۷ در بین دانشگاههای کشور و قرار گیری 4 عضو هیات علمی و یک نفر از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه در زمره پژوهشگران پر استناد 1 درصد دنیا اشاره و ادامه داد: رستاخیز علمی در کشور ما در دو دهه اخیر شروع شده و خدا را شکر در بین ۵۷ کشورهای اسلامی در جایگاه برتر از نظر استنادات و جایگاه دوم از نظر انتشارات و تولیدات علمی قرار گرفته ایم. رئیس دانشگاه محقق اردبیلی و جانشین ستاد هفته پژوهش و فناوری ادامه داد:۱۱ برابر سرعت رشد علم در جهان، رشد علمی داریم و در جایگاه ۱۶ در بین ۲۰۰ کشور از نظر علمی قرار داریم در حوزه های هسته ای، سلولهای بنیادی و پهباد پیشرفتهای خیره کننده ای در جهان داریم