
پاركهاي علم و فناوری به عنوان يكي از نهادهاي اجتماعي موثر در امر توسعه فناوری و به تبع آن، توسعه اقتصاد دانشمدار و اشتغالزايي تخصصي مورد توجه بسياري از كشورهاي جهان واقع شده است. پاركهاي علم و فناوری، محيطهايي مناسب براي استقرار و حضور حرفهاي شركتهاي فناوری كوچك و متوسط، واحدهاي تحقيق و توسعه صنايع و موسسات پژوهشي است كه در تعامل سازنده با يكديگر و با پارکها به فعاليتهاي فناوری اشتغال دارند. هدف نهایی اين همنشيني، ايجاد چشمههاي فناوری و تسهيل فرآيند جذب، ارتقا و انتشار آن است به نحوي كه تمامي و يا بخشهاي عمدهاي از فعاليتهاي منتهي به محصولات فناوری در اين پاركها به صورت حرفهاي قابل انجام باشد. اهّم اين فعاليتها شامل بازارسنجي، ايدهپردازي، پژوهش علمي، طراحي مهندسي، نمونهسازي، طراحي صنعتي، استانداردسازي، تدوين دانش فني، ثبت مالكيت فكري، فروش و عمليات مستشاري بعدي براي تحقق محصولات فناوری در عرصه توليد صنعتي و همچنين عرضه ساير خدمات تخصصي ميباشد. همكاريهاي بينالمللي براي استفاده از تجارب جهاني و همچنين حضور موثر در بازارهاي فناوری جهان از اهداف راهبردي پاركهاي علم و فناوری است(اساسنامه پاركهاي علم و فناوری ).
پاركهاي علم و فناوري، از ديدگاه اتحاديه بين المللي پاركهاي علمي سازماني است كه به وسيله متخصصان حرفههاي مديريت شده و به منظور افزايش ثروت جامعه، به ترويجفرهنگ نوآوري و رقابت ميان كسب وكارهاي مرتبط با نهادهاي دانش بنيان ميپردازد
اين تعريف انواع مختلف پاركها از قبيل پارك هاي فناوري، قطبهاي فناوري ، پاركهاي تحقيقاتي و شهركهاي علمي و شهركهاي فناوري را شامل ميشود.
آئیننامه تاسیس پارکهای علم و فناوری مصوب 17/12/1381 گردید و پارک علم و فناوری استان اردبیل در تاریخ 4/8/1393 توسط شورای گسترش آموزش و در کمیته ی تخصصی فناوری با تأسیس پارک علم و فناوری استان اردبیل موافقت اصولی گردید و طبق ابلاغیه 13/ 10/ 1393 برنامه پیشبینی شده برای استقراد پارک در نظر گرفته شد و مقرر گردید 80٪ فعالیتهای پارک فناوری در زمینههای تخصصی کشاورزی بیوتکنولوژی و صنایع وابسته به آن، گردشگری و توریست و صنایع وابسته به آن و 20 درصد در سایر زمینه ها تمرکز یابد.